sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Veliki prekidač prekidača kruga

Veliki prekidač prekidača kruga

Blokada prekidača sa stezaljkama a) Izrađena od čvrstog polipropilena i najlona koji je modifikovan na udaru. b) Može se koristiti s zaključavanjem u donjem dijelu za tvrdo zaključavanje dugim kliznim prekidačima i prekidačima s velikim kutnim rotiranjem.

Opis

Broj dela:   CBL 13

Zatvarač prekidača sa stezaljkama

a) Napravljen je od čvrstog polipropilena i udara modifikovanog najlona.

b) Može se koristiti s zaključavanjem u donjem dijelu za tvrdo zaključavanje dugim kliznim prekidačima i prekidačima s velikim kutnim rotiranjem.

c) Jednostavno se upravlja bez ikakvih alata.

d) Prihvaća ograde do kataloškog prostora do 9/32 ''   ( Promjera 7,5 mm).

 

Dio br.

Opis

CBL 13

Za velike blokade prekidača od 480 do 600 V, širina ručke 70 mm

Zaštita od kratkog spoja, skriva opasnost

Kako se dogodilo:

U avgustu 2003. godine oko 11 sati, radnik jedne firme u Qingdaou, mama, upravljao je mašinom za brizganje. Zbog neispravnosti mehaničke zaštitne pregrade opreme za injekcijsko lijevanje mehanička zaštita nije održavana. Kad oprema završi injekcijskim lijevanjem radnog komada kako bi učestvovala, oprema se pomiče, desna ruka mužjaka dovodi u ozbiljnu ozljedu.

Uzrok nesreće:

1. Direktan uzrok nesreće je taj što je neko promijenio zaštitne uređaje opreme bez odobrenja.

2. Glavni uzrok nesreće je što službenici za opremu i sigurnost ne provode svakodnevni pregled i nadzor nad strojem za brizganje i prolaze kroz mjesto događaja, te ne mogu učinkovito pronaći i riješiti problem.

3. Vođa tima, službenik za sigurnost i pod tvornica poslovnog odjela ne uspijevaju pravovremeno provjeriti i zaustaviti kršenje pravila i propisa na mjestu događaja, što je indirektni uzrok nesreće i odgovorni su za upravljanje.

Upozorenje o nesreći:

1. „tri kršenja“ jedan je od izvornih uzroka nesreća na sigurnosti proizvodnje. Nesreće koje su prouzrokovane nezakonitim radom i kršenjem radne discipline čine više od polovine ukupnog broja nezgoda. "Tri prekršaja" postala su glavni uzrok nesreće.

2. Proizvodne jedinice i operatori u potpunosti ne shvataju ozbiljnost posljedica kršenja pravila i propisa, što je rezultiralo pojavom "tri kršenja" više puta.

Specijalno dizajniran prema vašim posebnim zahtjevima, naša velika brava sklopka koju je napravio jedan od profesionalnih proizvođača i dobavljača zaključanih proizvoda u Kini - LOCKEY. U našoj tvornici možete kupiti na veliko prilagođenu veliku bravu sklopke proizvedenu u Kini po povoljnim cijenama, a nudimo i besplatni uzorak.
Hot Tags: veliki proizvođači sklopki za isključivanje Kina, dobavljači, tvornica, veleprodaja, prilagođeni, jeftino, cijena, proizvedeni u Kini, besplatni uzorak

Pošaljite upit