sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Prevelika obujmica na zaključavanju prekidača

Prevelika obujmica na zaključavanju prekidača

Blokada prekidača sa stezaljkama a) Izrađena od čvrstog polipropilena i najlona koji je modifikovan na udaru. b) Može se koristiti s zaključavanjem u donjem dijelu za tvrdo zaključavanje dugim kliznim prekidačima i prekidačima s velikim kutnim rotiranjem.

Opis

Broj dela:   CBL 13

Zatvarač prekidača sa stezaljkama

a) Napravljen je od čvrstog polipropilena i udara modifikovanog najlona.

b) Može se koristiti s zaključavanjem u donjem dijelu za tvrdo zaključavanje dugim kliznim prekidačima i prekidačima s velikim kutnim rotiranjem.

c) Jednostavno se upravlja bez ikakvih alata.

d) Prihvaća ograde do kataloškog prostora do 9/32 ''   ( Promjera 7,5 mm).

 

Dio br.

Opis

CBL 13

Za velike blokade prekidača od 480 do 600 V, širina ručke 70 mm

Oznaka zaključavanja

Istorija nesreća:

U aprilu 2006. godine, kada je operater procesa rafiniranja li xx upravljao dvokrilnim spremnikom, posegnuo je u kristalni rezervoar sa žlicom od nehrđajućeg čelika u desnoj ruci za čišćenje materijala oko zida spremnika bez isključivanja miješalice. Miješalica je počela, što je rezultiralo odbojnošću jedne trećine desne nadlaktice.

Uzrok nesreće:

Glavni razlog nesreće je taj što je zaposlenik prekršio postupak rada i stavio ruku u kristalni rezervoar da očisti.

Glavne odgovornosti:

1. Li je očistio materijal o zidu spremnika za lijekove bez nestanka struje, što je bio glavni uzrok nesreće i za to je uglavnom odgovarao.

2. Vođa tima, službenik za sigurnost i pod tvornica poslovnog odjela ne uspijevaju pravovremeno provjeriti i zaustaviti kršenje pravila i propisa na mjestu događaja, što je indirektni uzrok nesreće i odgovorni su za upravljanje

Upozorenje o nesreći:

1. Nedostatak svijesti i vještina o sigurnosti, uzrokujući nezgode prije ili kasnije. Ne postoji snažna svijest o sigurnosti, zanemarit će postojanje izvora opasnosti, nema dobrih sigurnosnih vještina, neće učiniti ništa ispred izvora opasnosti.

2. Proizvodne jedinice i operatori u potpunosti ne shvataju ozbiljnost posljedica kršenja propisa i discipline što rezultira čestom pojavom "tri kršenja".


CBL11-CBL12-CBL13_01

Zaštita od kratkog spoja, skriva opasnost

Kako se dogodilo:

U avgustu 2003. godine oko 11 sati, radnik jedne firme u Qingdaou, mama, upravljao je mašinom za brizganje. Zbog neispravnosti mehaničke zaštitne pregrade opreme za injekcijsko lijevanje mehanička zaštita nije održavana. Kad oprema završi injekcijskim lijevanjem radnog komada kako bi učestvovala, oprema se pomiče, desna ruka mužjaka dovodi u ozbiljnu ozljedu.

Uzrok nesreće:

1. Direktan uzrok nesreće je taj što je neko promijenio zaštitne uređaje opreme bez odobrenja.

2. Glavni uzrok nesreće je što službenici za opremu i sigurnost ne provode svakodnevni pregled i nadzor nad strojem za brizganje i prolaze kroz mjesto događaja, te ne mogu učinkovito pronaći i riješiti problem.

3. Vođa tima, službenik za sigurnost i pod tvornica poslovnog odjela ne uspijevaju pravovremeno provjeriti i zaustaviti kršenje pravila i propisa na mjestu događaja, što je indirektni uzrok nesreće i odgovorni su za upravljanje.

Upozorenje o nesreći:

1. „tri kršenja“ jedan je od izvornih uzroka nesreća na sigurnosti proizvodnje. Nesreće koje su prouzrokovane nezakonitim radom i kršenjem radne discipline čine više od polovine ukupnog broja nezgoda. "Tri prekršaja" postala su glavni uzrok nesreće.

2. Proizvodne jedinice i operatori u potpunosti ne shvataju ozbiljnost posljedica kršenja pravila i propisa, što je rezultiralo pojavom "tri kršenja" više puta.

Hot Tags: Prevelika stezaljka na zaključavanju prekidača

Pošaljite upit