sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Brady OSHA je zakljuo Taht Kit

Brady OSHA je zakljuo Taht Kit

Dio ne.: LG41 Oprema za struju a) napravljena od trajne vodootporne tkanine. b) laka i laka za nošenje ili nošenje. c) nosi svu odgovarajuću sigurnosnu opremu sa manjim veličinom.

Opis

"Izlaz i taht električni pribor"

Dio ne.: LG41

Oprema za struju

a) napravljena od trajne vodootporne tkanine.

b) laka i laka za nošenje ili nošenje.

c) nosi svu odgovarajuću sigurnosnu opremu sa manjim veličinom.

Uključujući:

1. torba za blokadu (LB41) 1PC;

2. sigurnosni katanac (P38S-RED) 1PC;

3. sigurnosni katanac (PC175-RED) 1PC;

4. blokada oznake (LT03) 12PCS;

5. prekidač za blokadu (CBL32) 2PCS;

6. prekidač za blokadu (CBL31) 1PC;

7. blokada hasp (SH01) 1PC;

LG41

LG41_02Sigurnosni problem u kartonskim preduzeću

Naglašavamo da je sigurnost osnovni prioritet u proizvodnji Enterprise!

Međutim, u 1:10 sati 30-tog Marta, desna ruka muškog radnika slučajno je zapela u mašini za usporavanje u kutiji u fabrici za obradu fabrike na ulici Zhangliang, u Božho Cityju.

1.

"Zaključavanje" Tapa znači da svi ulaze u bilo koji dio flexo, die Cutter, ili linije pločica i njegove komponente prvo moraju pritisnuti tipku za zaustavljanje ili zaustaviti dugme i povezati pravilno identificirano "zaključati" na tu lokaciju. Ne zaključavate start/stop i kontrole za vanredne situacije bez zaključavanja glavnog prekidača za cijeli drajv.


Preporučuje se da svi koriste bravu. Ovo se odnosi i na sve pavere iz okvira, grupe saws, shredders ili bilo koja operativna oprema u zgradi.

Svaka brava mora biti identifikovana od strane zaposlenog, tako da bilo koja posada ili osoblje koji treba da upravlja mašinom brzo zna koga da kontaktira da ga otključa. Budite na umu da je nelegalno za bilo koga drugog osim vlasnika brave da ga podigne. Ako operater zaboravi ukloniti bravu iz centra za kontrolu opreme na kraju smjene, upravljanje biljkom može kontaktirati zaposlenika i pustiti ih da se vrate u fabriku i propisno oslobode bravu. Za posjetioce, klijente, ili bilo kojeg kancelarijske radnice, trebaju brave koje su pravilno identificirane i označene kao "posjetitelji", ili "mušterija".

Slično tome, kad se brava poveže i obezbijedila na uređaj, pojedinac mora uvijek držati ključ brave dok se ne ukloni brava. Ne može biti izuzetaka! Također je dobra ideja imati centralnu stanicu blizu svake mašine tako da svako može lako pristupiti svojim vlastitim zaključcima i slijediti pravila.

Mnoge kompanije su pisane i postavbile politike. Prema toj politici, zaposlenici koji uđu u bilo koji uređaj bez odgovarajućeg zaključavanja mogu biti disciplinirani, suspendirani ili otpušteni. Sve dobro upravljane kompanije bi se trebale pridržavati ovog pravila.

Uređaj za prijenos na kodiranje

Što se tiče prelaska i statičkog uređaja za prijenos uživo, to je kršenje sigurnosti da hodate ili operišete na prijenosni uređaj bilo gdje u fabrici. Ovo može izazvati ozbiljne povrede, posebno slomljene kosti, kolena, gležnjevi, ruke i šake. To oštećenje može dovesti do ozbiljnih i dugoročnih posljedica, ponekad i trajnih invalidnosti.

Svaka biljka ima dozvoljeni prijelaz. Obično postoji ravan komad žutog čelika 8 cm širok na željenom prijelazu. Veoma je preporučljivo da fabrika ugradi dva odgovarajuća dijela žutog čelika na ramenu na prijenosnu jedinicu. Komad žutog flat-čelika znači da zaposleni mora da preduzme uravnoteženu akciju kada pređe prijenos. Ako postoje dvije odgovarajuće žute šipke sa širokim širinom ramena, to će biti sigurniji prijelaz.

Preporučuje se da se tim za sigurnost svakog pogona detaljno pregleda i poboljša situaciju. Također, dobra je ideja postaviti handrame na važne lokacije u tvornici kako bi osigurali da zaposlenici mogu bezbjedno prijeći prijenos.

3 operativna oprema

Područje oko bilo koje operativne opreme u fabrici trebalo bi imati žutu liniju na podu koji pokazuje područje. Mnoge fabrike koriste zavjese za svjetlo.

Žuti plastični lanci pored opasnih tačaka su takođe dobra ideja. Preporučuje se da tim za sigurnost tvornica ocjenjuje svaki centar stroja pojedinačno i mjesto odgovarajuće sigurnosne zastave, osvjetljenje zavjesa ili oznake za mašine.Hot Tags: Brady OSHA je zakljuo Taht Kit

Pošaljite upit