sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
6 ključnih elemenata za uspešan program za zaključavanje blokade

6 ključnih elemenata za uspešan program za zaključavanje blokade

Nov 04, 2017

6 ključnih elemenata za uspešan program za zaključavanje blokade

1. Razviti i dokumentovati program za zakašnjenje ili politiku zatvaranja

Prvi korak u zaključavanju uspeha tagout-a je razvoj i dokumentovanje vaše politike / programa kontrole energije. Pisani zaključni dokument uspostavlja i objašnjava elemente vašeg programa.

Važno je uzeti u obzir ne samo OSHA-ove smernice, već i prilagođene uslove za vaše zaposlene da osiguraju da mogu razumjeti i primijeniti program na svoj radni dan.

Program nije jednokratni popravak; treba ga pregledati na godišnjem nivou kako bi se osiguralo da je i dalje relevantno i efikasno štiti zaposlene. Stvaranje programa blokade bi trebalo da bude zajednički napor na svim nivoima organizacije.

2. Napišite proceduru za označavanje mašine / zadataka

Postupci zaključavanja treba formalno dokumentovati i lako prepoznati opremu koja je pokrivena. Procedure treba da preciziraju specifične korake neophodne za isključivanje, izolaciju, blokiranje i obezbeđivanje opreme za kontrolu opasne energije, kao i korake za postavljanje, uklanjanje i prenos blokade / tagout uređaja.

Izaći van saglasnosti, preporučujemo kreiranje najboljih praksi u postupku koji uključuje fotografije specifične za mašinu koje identifikuju točke izolacije energije. Ovi podaci trebaju biti objavljeni na mjestu korištenja kako bi se zaposlenima pružila jasna, vizuelno-intuitivna uputstva.

3. Identifikujte i označite točke izolacije energije

Pronađite i identifikujte sve energetske kontrolne tačke, uključujući ventile, prekidače, prekidače i utikače, sa trajno postavljenim i standardizovanim naljepnicama ili oznakama. Imajte na umu da ove etikete i oznake moraju biti u skladu sa procedurama specifičnim za opremu iz Koraka 2.

4. Obuka za otključavanje i periodična inspekcija / revizija

Budite sigurni da na adekvatan način obučite svoje zaposlene, komuniciraju sa procesima i provode periodične inspekcije kako biste osigurali efikasan rad vašeg programa. Obuka ne bi trebala uključivati samo OSHA zahtjeve, već i vaše vlastite specifične elemente programa, kao što su vaše specifične procedure.

Kada OSHA procenjuje usklađenost i performanse kompanije za zaključavanje oznake, traži obuku zaposlenih u sledećim kategorijama:

· Ovlašćeni zaposleni. Oni koji obavljaju procedure zaključavanja mašina i opreme za održavanje.

· Pogođeni radnici. Oni koji ne izvršavaju zahteve za zaključavanje, ali koriste mašinu koja primaju održavanje.

· Ostali zaposleni. Svaki zaposleni koji ne koristi mašinsku opremu, ali koji se nalazi na području gde se deo opreme prima održavanje.

5. Obezbedite odgovarajuće uređaje za zaključavanje blokade

Postoji puno proizvoda na tržištu koji su dizajnirani da pomognu vašim zaposlenima na siguran način, a odabir najprikladnijeg rješenja za vašu aplikaciju je ključ za efikasnost zaključavanja. Važno je dokumentirati i koristiti uređaje koji najbolje odgovaraju svakoj tački zaključavanja.

6. Održivost

Pristupite kontinuiranom poboljšanju vašeg programa zaključavanja. Kontinuirano pregledavate svoj program, kreirate kulturu sigurnosti koja proaktivno adresira oznaku zaključavanja. Ovo omogućava vašoj kompaniji da se fokusira na održavanje programa svjetske klase, umjesto da se počne od ogrebotine svake godine i reaguje samo kada nešto ide naopako.

Nisam siguran da li možete održati troškove održivosti? Razmislite o troškovima ponovnog kreiranja programa zaključavanja tagout-a svake godine - kada biste jednostavno mogli održavati svoj program tokom cijele godine kako biste poboljšali svoju kulturu sigurnosti, smanjivši novac koji ste potrošili ponovno izmišljanje točkova. Kada gledate svoj program iz ove perspektive, jasno je da održivi program pomaže vam da ostanete korak napred, a uštedite vreme i novac.