Program izolacije hemijske biljke 2

planiranje

Nakon čišćenja procesnih cjevovoda i opreme, osoblje nadležno mora sastaviti plan energetske izolacije i dijagram izolacionih slijepih ploča prema sadržaju i obimu rada operativnog područja.

Plan energetske izolacije uglavnom uključuje sadržaj i opseg rada, postupak odobrenja, prvu točku izolacije, drugu točku izolacije, odobrenje prve i druge izolacijske točke i upravljanje odobrenjem promjena.

Prva točka izolacije uglavnom je zatvaranje ili otvaranje ventila na procesnom cjevovodu u skladu sa zahtjevima i pražnjenje zaostalih kemijskih materijala u procesnom cjevovodu i opremi;

Istodobno se prekidač napajanja električne opreme fizički isključuje u komandnom ormaru upravljačkog centra motora kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje električne energije. Primarna točka izolacije je priprema za ugradnju uređaja sekundarne tačke izolacije.

Točka sekundarne izolacije je neophodan i dovoljan dodatak primarnoj točki izolacije.

Za visoki rizik cijevi kemijskih procesa, rad prekida opreme, vrući rad, u ograničenom prostoru ili uključen u ozbiljnu opasnost od hemikalija (uključujući zapaljive, eksplozivne, toksične, reaktivnosti, visoki pritisak ili visoke temperature i druge kemikalije) povezane s radovima održavanja u principu mora htjeti imati drugu zaštitu za izolaciju, poput instaliranja slijepe ploče kao točke razdvajanja, samo se oslonite na ventil i električni prekidač za izolaciju energije nije pouzdan.

Neuspjeh, poput unutarnjeg curenja ventila i kratkog spoja električnog prekidača, uzrokovat će iznenadno oslobađanje zaostale energije u procesnom sustavu ili naglo zakretanje prijenosne opreme, što će uzrokovati ozljede osoblja u radnom području, oštećenje opreme i požar, eksplozija i druge nesigurne nesreće uzrokovane hemijskim propuštanjem.

Osim toga, za energetske izolacijske točke potrebno je načelo blizine izolacijskih točaka do radnog područja kako bi se osigurala sigurnost cjevovoda i opreme u radnom području u najvećoj mjeri i spriječile zaostale kemikalije u dugotrajni procesni cjevovodi od utjecaja na sigurnost rada.

Prema sadržaju i opsegu radova na održavanju ili projektu, kao i statusu procesa, osoblje u proizvodnom području procijenit će preostali status i način izolacije energetske izolacije u radnom području, uključujući shemu procesa radnog područja, prebacivanje ventila status, stanje nestanka struje električne opreme i tako dalje.

O slijepoj prirubnici

Slijepa ploča je vrsta izolacijskog uređaja koji fizički blokira cjevovod spojen s prirubnicom kroz matice i vijke i može u potpunosti pokriti otvor cijevi otvora, tako da osigura da kemikalije ne mogu ući u cjevovod i u potrebno radno područje za izolaciju.

Budući da se slijepa ploča koristi u procesnom cjevovodu, ponekad mora podnijeti odgovarajući pritisak, temperaturu i koroziju procesnog cjevovoda, tako da debljina slijepe ploče mora ispunjavati odgovarajuće potrebe za tlakom, a materijal mora ispunjavati anti- zahtevi za koroziju.