sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Razvoj Lockout Tagout-a

Razvoj Lockout Tagout-a

Jul 05, 2018


OSHA je 1982. godine izdala Uredbu o regulaciji opasne energije koja je stupila na snagu sedam godina kasnije kako bi zaštitila život i zdravlje radnika. Sa primjenom uredbe, broj američkih žrtava je naglo opao. Drugim rečima, uredba je napravila velika dostignuća.

Vremenom, blokout / tagout postao je univerzalni na međunarodnom nivou. Sa široko rasprostranjenim usvajanjem blokade / tagout-a, Kina se pojavila i sa odgovarajućim objašnjenjem u "Zakon o zaštiti proizvodnje". Veliko mi je zadovoljstvo za oba poslodavca koji su videli prednost usvajanja programa lockout / tagout i radnika čiji su životi zagarantovani.

Sa razvojem tehnologije i napretka društva, lockout / tagout postao je sve specifičniji. Uzimajući Lockey kao primer, pokrivamo veliki asortiman sigurnosne ključavine, zaključavanja ventila, zaključavanja kabla, zaključavanja automatskog prekidača, pneumatskog zaključavanja, električnog zaključavanja, sigurnosne oznake, sigurnosne oznake, torbice za zaključavanje i kutije i stanice i sigurnosne naljepnice. Lockey takođe razvija nove vrste blokade za različite uređaje.

Čvrsto verujemo da će se blokada / oznaka bolje razvijati u budućnosti, a svi radnici širom svijeta mogu jednog dana da rade sigurno.


2.jpg