sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Kako odabrati sigurnosnu blokadu

Kako odabrati sigurnosnu blokadu

Aug 24, 2017

Kako odabrati sigurnosnu bravu
Sigurnosne brave kao sigurnosna brava sa sigurnosnom zaštitom, usvojene su u sve više područja. Pa kako odabrati ispravnu sigurnosnu kočnicu? Danas, neka vam obezbeđuju sigurnost!
Prvo, prvo moramo da izaberemo kvalitet proizvoda koji se nalazi na sigurnosnom štapiću, kredibilitet proizvođača kako bi se osigurala kupovina. Sigurnosne zavjese bez kvalitetne garancije za kredit, zaključavanje kada sigurnosna brava nije čvrsta, ne može postići ulogu proizvođača protiv krađe treba uključiti u opseg razmatranja.
Drugo, ugovor pre potpisivanja ugovora, koji zahtijeva od proizvođača da ne pruže istu treću stranu identifikaciji i broju sigurnosnog zatvora kako bi osigurali da proizvodi imaju isključivo pravo korištenja.
Treće, pokušajte da ne odlučite da koristite veliki broj proizvođača koji proizvode iste veličine / proizvode u boji, iste veličine / proizvode boje se lako kopiraju, što dovodi do sigurnosti. Padlocks ne može ostvariti efekat protiv krađe.
Sigurnosne brave se uglavnom koriste da spreče iznenadna oštećenja osoblja kada su blizu opreme zbog popravke ili održavanja opreme.
Koja je upotreba sigurnosne brave?
Uobičajene prilike Sledeće prilike, moramo koristiti Sigurnosni štapić:
1, kako biste spriječili da uređaj odjednom započne, trebate koristiti sigurnosnu blokadu sigurnosnog zatvarača
2, kako bi se spriječilo iznenadno otpuštanje preostale snage, najbolje je koristiti sigurnosnu bravu zatvarača:
3. Koristite sigurnosni zatvarač kada morate ukloniti ili prolaziti kroz zaštitni uređaj ili drugi sigurnosni objekat
4, kada deo tela može biti uhvaćen od strane mašine, treba zaključati kada je područje rada:
5, osoblje održavanja struje u održavanju kola, upotreba sigurnosne opreme treba da bude na bravi
6, osoblje za održavanje mašine za čišćenje ili podmazivanje sa radom mašine, mašinu treba koristiti na dugmetu za isključivanje Safety Padlock
7, osoblje za održavanje u uklanjanju mehaničkog otkaza, treba koristiti za pokretanje mehaničkog uređaja. Sigurnosni zatvarač Američka uprava za zaštitu zdravlja i sigurnosti (OSHA) je predložila da sva preduzeća trebaju biti opremljena osobljem svog sigurnosnog zatvora. Odgovornost preduzeća je pratiti odabrani sistem na radnom mestu. Sigurnosni zatvarač nije alat za gašenje i može se zaključati samo kada je izvor napajanja izolovan.
Kada je osoba ovlašćena da obavlja isti zadatak, svaki zaposleni mora lično izvršiti sopstvenu proceduru bezbednosnog zatvaranja umesto da se nadati drugim ljudima. Nikada nemojte biti ovlašćeni da uklonite sigurnosnu kutiju. Koristite samo opremu koja je dovršila sigurnosni uređaj za sigurnosnu zaštitu.
Kada nosite smjenu, ne smeju se oslobađati originalnog sigurnosnog zatvarača, morate čekati do sledećeg nasljednika u skladu sa zahtjevima sigurnosne brave kako biste podigli originalni sigurnosni blok. Istovremeno, novi nasljednik mora ponovo potvrditi da je sigurnosna kočnica sigurna i pouzdana, potvrdjena prije operacije. Nikada ne postavljajte svoju sigurnost na nekog drugog sigurnosnog zatvara, uvek zapamtite sopstveni sigurnosni štapić za zaštitu vlastite sigurnosti.
Koristite tačan sigurnosni zatvarač, na primer, da biste zaključali 3-inčni ventil za zatvaranje cijevi, a sada ste ventil od 5 inča do 6,5 inča sigurnosnog zatvarača, nemojte namjeravati da koristite i ne odgovarate Sigurnosnom bravu, odmah treba da preuzmete odgovarajuću veličinu sigurnosnog zatvara.
Uverite se da je vaš sigurnosni štitnik otporan na svoje okruženje, kao što su vlaga, korozivnost itd., Inače će izgubiti efekat.
Sigurnosni zatvarači i listovi moraju biti kombinovani i ne mogu se zamijeniti. Od 2. januara 1990. godine, bez obzira kada zamjena mašina i opreme, remonta, renoviranja ili inovacija i kad god se instaliraju nove mašine i oprema, oprema za uređaj za izolaciju energije treba da bude projektovana tako da koristi uređaj za zaključavanje.