sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Obuka za upravljanje energetskom izolacijom sistema procesa

Obuka za upravljanje energetskom izolacijom sistema procesa

Jan 28, 2021

Obuka za upravljanje izolacijom energije sistema procesa

Pregled

Ove Odredbe su navedene u svrhu jačanja upravljanja energetskom izolacijom procesnog sistema i sprečavanja povrede osoblja ili gubitka imovine uzrokovanog slučajnim oslobađanjem energije tokom preusmjeravanja procesa.

Ovim propisima regulišu se metode, procedure i zahtjevi upravljanja energetskom izolacijom prije rada procesnih sistema.

Uredba o energetskoj izolaciji Upravljanje procesnog sistema podijeljena je na 5 poglavlja i 37 članaka, glavni sadržaji uključuju: opća pravila, odgovornosti i podjelu rada, osnovne zahtjeve, korake energetske izolacije i druge srodne radne sadržaje i zahtjeve.

Podjela dužnosti

Odgovornosti Odeljenja za tehnologiju proizvodnje: centralizovano odeljenje za upravljanje energetskom izolacijom procesnog sistema, odgovorno za formulaciju, upravljanje i održavanje ovog sistema; Odgovoran za pregled plana izolacije energije procesa.

Odgovornosti Odjeljenja za električnu opremu: Odjel za električnu opremu zadužen je za odobrenje plana kupovine izolacijske opreme i učešće u pregledu sheme energetske izolacije procesnog sistema; Odgovoran za specifikaciju slijepih ploča, raspored plana proizvodnje i crpljenje slijepih ploča i blokiranje upravljanja gradnjom.

Odgovornosti Odjela za proizvodni rad: osiguravaju uslove za energetsku izolaciju procesnog sistema; Učestvujte u pregledu programa izolacije energije sistema procesa.

Odgovornosti Odjela za sigurnost i zaštitu okoliša: Učestvovati u pregledu sistema energetske izolacije procesnog sistema; Odgovoran za sigurnosni nadzor i upravljanje izolacijom energije procesnog sistema i operacijom crpljenja i priključivanja slijepih ploča.

Podjela dužnosti

Odgovornosti Teritorijalne jedinice: Odgovorno za svakodnevno upravljanje energetskom izolacijom procesnog sistema; Odgovoran za formuliranje i implementaciju šeme obrade procesnih jedinica i sheme izolacije energije procesnog sistema; Odgovoran za upravljanje raznim šemama, grafikonima, evidencijama i knjigama formiranim u procesu energetske izolacije procesnog sistema, te obavlja odgovornost teritorijalnog upravljanja operativnoj jedinici.