sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Kada koristite komplet za zaključavanje?

Kada koristite komplet za zaključavanje?

Jul 04, 2017

Kada koristite Lockout Kit?

Komplet za zaključavanje se uglavnom koristi kada je oprema veoma blizu održavanju ili održavanju i može se koristiti za sprečavanje naglih povreda.

Šta Koristi Lockout Kits?

U sledećim situacijama morate koristiti komplet za zaključavanje:

1. Kada se uređaj iznenada pokrene, treba zaključati komplet za zaključavanje da biste zaključali listu

2. Da biste sprečili iznenadno otpuštanje rezidualne snage, najbolje je da koristite komplet za zaključavanje da biste zaključali:

3. Komplet brava treba koristiti prilikom uklanjanja ili prolazaka kroz zaštitne uređaje ili druge sigurnosne postrojenja

4. Kada se neki deo tela verovatno uhvati u mašinu, treba ga zaključati:

5. Osoblje za održavanje struje treba da koristi komplet za zaključavanje za opremu za odsecanje pri održavanju kola

6. Osoblje održavanja mašina treba da koristi komade za zaključavanje za dugmad za prekidače mašine za čišćenje ili podmazivanje sa pokretnim delovima

7. Komplet za zaključavanje Održavanje osoblja u isključenju mehaničkog kvara, trebalo bi da pokrene uređaj mehaničke opreme pomoću kompleta za blokiranje. Uputstvo za bezbednost i zdravlje na radu (OSHA) preporučuje da sva preduzeća treba opremiti kompleti za zaključavanje za svoje osoblje. Na radnom mestu, preduzeće je odgovorno za praćenje izabranog sistema. Komplet za zaključavanje nije alat za gašenje, već samo kada je izvor napajanja izolovan.

Zaključavanje paketa jer ima funkciju upravljanja katanac može odgovarati više ključeva, ovi ključevi zbog različitih funkcija i autoriteta, tako da su podijeljeni u višestruke, često te ključeve ključ sistema za zaključavanje ključeva:

Ključna serija: svaki blok za zaključavanje ima jedinstveni ključ, a brava i brava ne mogu se odvojiti jedni od drugih.

Otvori ključne serije: svi setovi sklopa za zaključavanje i zaključavanje mogu se otvoriti jedni drugima. Svaki jedan ili nekoliko tastera mogu otvoriti sve katanke u grupi. Možete odrediti više grupa koje se ne mogu otvoriti između grupa.

Različite otvorene serije glavnih ključeva: navesti grupu unutar Lockout Kit-a dominiraju jedini ključ za svaki, zaključavanje između paketa i sklopa za zaključavanje se ne može otvoriti, ali postoji glavni ključ za otvaranje grupe svih blokada za zaključavanje; Može se prilagoditi više grupa, glavni ključ se ne može otvoriti između grupa, ali može odrediti viši glavni glavni glavni ključ za otvaranje svih grupa katanci;

Komplet zaključavanja U istoj seriji ključnih serija: nakon ključnih serija grupe, ako je potrebno da navedete supervizora visokog nivoa da biste otvorili sve grupe, možete dodati ključ tasteru.

Korak 1: spremite se za rad

Komplet zaključavanja Pripremite se za isključivanje energije. Postoje uobičajene vrste energije (struja, mehanička energija, vazduh, itd.). I potencijalne opasnosti. Odvojite zaštitni uređaj (komplet za zaključavanje) i pripremite se da isključite energiju

Korak 2: obavijestite posao

Obratite pažnju na tekući rad operatera i menadžera koji mogu uticati na izolaciju mašine.

3. korak: zatvorite posao

Zatvorite uređaj ili mašinu

4. korak: zaključajte posao

Komplet zaključavanja Koristite odgovarajući uređaj za zaključavanje kako biste zaključali svu energiju da biste isključili opremu ili mašinu. Kada je zaključan, uverite se da niko ne može otvoriti prekidač ili ventil. Zatim stavite oznaku upozorenja na sigurnosnu bravu kako biste sprečili slučajan rad.

Korak 5: testiranje

Testirajte sve kontrole i krugove mašine kako biste osigurali da je energija potpuno izolovana.

Korak 6: održavanje

Prema različitom stanju upotrebe mašine, održavanje, poput nekih, zahteva održavanje od jednog mjeseca, nešto duže ...

Korak 7: nastaviti normalan rad

Kada su svi radovi završeni i uklonjeni uređaji za zaključavanje / navođenje, potvrdite da su svi alati i uređaji za zaključavanje mehaničkih sklopova uklonjeni. Obavezno obavestite sve radnike pre nego što obnovite energiju.