Podesiv kabel od nehrđajućeg čelika 3,2 mm

Podesiv kabel od nehrđajućeg čelika 3,2 mm
Detalji o proizvodu

Broj dela: PCD3.2-C175

Podesivi nehrđajući S kabl

a) Kabelska spojnica izrađena je od nehrđajućeg čelika, čime se osigurava čvrstoća i ne može se lako deformirati.

b) Ostala dužina kabla se može prilagoditi.

c) Pogodno za kablove za zaključavanje kablova za zaključavanje višestrukih prekidačkih ploča.

 

Dio br.

Opis

PCD3.2-C175

Promjer kabla 3,2 mm, dužina 175 m

PCD3.2-C250

Promjer kabla 3,2 mm, dužina 2 50 m

PCD3.2-C300

Prečnik kabla 3,2 mm, dužina 3 00   m m

Može li Lockout tagout izbjeći gotovo 100% nesreće pregleda i održavanja? da

Podaci američkog zavoda za statistiku rada pokazuju da je 80 posto ozljeda na popravci opreme nastalo neuspjehom isključivanja uređaja, 10 posto da je neko drugi pokrenuo uređaj, 5 posto neuspjehom u kontroli potencijalne energije, a ostalih 5 posto uglavnom uzrokovano gašenjem izvora energije bez potvrđivanja je li isključenje zapravo učinkovito.

Studija slučaja:

16. veljače 2005. izgarala je izgarana dimna dimnjačka naprava rafinerije za ukapljeni plin od 1500 tona / godišnje. Oko 18.20 sati 19. februara, radnik migrant iz građevinske jedinice ušao je u peć i uklonio potporni zid usred peći koji vodi u pravcu e-101 primarnog kondenzatora. Nakon toga tehničar iz radionice stavio je kombinezon, rasvjetnu svjetiljku i filtar (anti-hidrogen-sulfid) plinsku masku i otišao u peć na pregled. Otprilike 5 minuta kasnije monitor nije pronašao pokret u peći, odmah je ušao u peć da spasi tehničara, odjurio u bolnicu, ali nije uspio da se spasi, umro je.

Direktan uzrok nesreće: jer je dvostupanjski miješalski ventil povezan s ulaznim cjevovodom dvostepenog pretvaračkog reaktora u poluotvorenom stanju, azot se sipa u vrh generatora sumpora iz ulaza dva - reaktor za konverziju kroz dvostepeni miješalski ventil, a umro je od gušenja azota kada je dotična strana ušla u peć na dubinski pregled.

Neizravni uzroci nesreće: radionica nije odredila posebnu osobu koja bi bila odgovorna za slijepo umetanje ploče, nije uspostavila registracijski obrazac za prigušivanje slijepih ploča i nije blokirala sekundarni ventil za miješanje koji spaja vrh peći za proizvodnju sumpora s ulaznim cjevovodom sekundarnog reakcijskog reaktora. Ta skrivena nevolja nije pronađena u naknadnom ispitivanju i inspekciji. To je glavni uzrok nesreće.

Stoga, u određenom smislu, dobar LOTO može izbjeći skoro 100% nesreća u pregledima i održavanju.

Upit