sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Prilagođeni čelični kabl promjera 3,8 mm.

Prilagođeni čelični kabl promjera 3,8 mm.

Broj dela: CB05-C1M podesivi čelični kabl a) Kabel: čvrst, fleksibilan višežilni čelični kabl, sa izolacijskim čeličnim kablom obloženim izolacijom. b) Dužina i boja kabla se mogu prilagoditi. c) Idealan je za zaključavanje višestrukih prekidačkih panela i zaključavanje ventila sa strane.

Opis

Broj dela: CB0 5 -C1M

Podesivi čelični kabel

a) Kabel: žilav, fleksibilan višežilni čelični kabel, s izolacijskim čeličnim kabelom obloženim izolacijom .

b) Dužina i boja kabla se mogu prilagoditi.

c) Idealan je za zaključavanje višestrukih prekidačkih panela i zaključavanje ventila sa strane.

 

Dio br.

Opis

CB0 5 -C1M

Promjer kabela 3,8 mm, dužina 1 m

CB0 5 -C2M

Promjer kabla 3.8mm, duljina 2 m

CB0 5 -C3M

Promjer kabla 3.8mm, dužina 3 m

CB05_02.jpg

Upravljanje izuzecima


Da bi osigurali sigurnost rada, operatori mogu zatražiti dodatne mjere izolacije i zaključavanja. Ako operator sumnja u učinkovitost izolacije i zaključavanja, može zahtijevati da se ponovo izvrše ispitivanja svih izolacijskih točaka.


U posebnim okolnostima, ako se ventil ili prekidač za napajanje posebne veličine ne mogu zaključati, nakon potvrde i pismenog odobrenja može se objesiti samo znak upozorenja bez zaključavanja, ali se za ispunjavanje zahtjeva zaključavanja moraju koristiti druga pomoćna sredstva.


Izbor sredstava za zaključavanje ne mora da ispunjava samo zahtjeve za zaključavanje, već i ispunjava sigurnosne zahtjeve na mjestu rada.


kazna


Prije inspekcije i održavanja, osoba zadužena za operativni projekt nije organizirala teritorijalno osoblje i svo osoblje za inspekciju i održavanje radi provođenja identifikacije rizika operativnog projekta, ili identifikacija rizika prolazi kroz obrazac ili prolazi postupak, a nije pripremio plan energetske izolacije i zajednički su ga potvrdili teritorijalno osoblje i operativno osoblje, nezakonito je zapovijedanje, odmah odbačeno i obaviješteno.


Ako osoblje za inspekciju i održavanje ne sudjeluje u identificiranju rizika i poznaje sigurnosne rizike i mjere preventivne kontrole projekta, postupak je nezakonit. Svako ima pravo zaustaviti ilegalnu operaciju. Voditelj projekta odmah treba da ispravi nezakonito ponašanje, kritikuje i edukuje odgovornu osobu i zabeleži nezakonitu činjenicu u zapisnik.


Odbijanje upotrebe ličnih brava, provođenje odredbi o zaključavanju, odnosno zbog nepoštovanja radnog aranžmana poslodavca, u skladu s ozbiljnošću okolnosti, u skladu s povredom poslodavskih pravila i propisa.


Ako osoblje jedinice u kojoj se nalazi oprema za održavanje odbije učestvovati u identifikaciji rizika i potvrđivanju sheme energetske izolacije, smatrat će se da nije prekršila aranžman rada i bit će kažnjena prema kršenju pravila i propisa jedinica prema ozbiljnosti slučaja.


Hot Tags: Prilagođeni čelični kabl promjera 3,8 mm.

Pošaljite upit