Ekonomska bezbednost kabla Zaključavanje kablova u obliku riba

Ekonomska bezbednost kabla Zaključavanje kablova u obliku riba
Detalji o proizvodu

Part No .:   CB04

Ekonomska blokada kablova u obliku ribe

a) Telo zaključavanja: izrađeno od ABS-a, sa izolacionim čeličnim kablom obloženim plastikom.

b) Prihvata do 6 katanaca za višestruku aplikaciju blokade .

c) Dužina kabla i boja mogu se prilagoditi.

d) Obuhvata sigurnosne naljepnice sa visokom vidljivošću, ponovnom upotrebom i upisom. Dužina etiketa može se prilagoditi.

 

Part No.

Opis

CB04

Promjer kabela 3.8mm, dužina 2 m

 


Energetska izolacija u operacijama održavanja

U održavanju raznih vrsta opreme, jer može doći do slučajnog ispuštanja električne energije, energije pritiska, mehaničke energije, potencijalne energije i druge energije, potrebno je usvojiti pouzdan način izolacije tih energija. Inače, u procesu rada, slučajno oslobađanje tih energija može uzrokovati ozljede. U ovom periodu možemo prouzrokovati oštećenja usled slučajnog oslobađanja tih energija. U ovom broju predstavićemo ključne tačke sigurnog rada energetske izolacije u radu održavanja.

Slučaj nesreće 1

Zhang, grupa za distribuciju pijeska u radionici za lijevanje tvornice, često odlazi na posao rano ujutro da popravi unutrašnji odjeljak stroja za miješanje pijeska, kako bi se osigurao normalan rad tijekom radnog vremena. Neki dan zhang mou dolazi na radionicu, kao i obično otvorena vrata mješovite pješčane strojarnice, ali bez izolirajućeg prekidača, također nije visio "netko radi zabranu zatvaranja" upozoravajućeg znaka, ući u stroj unutar remonta. Bojao se da će otvaranje vrata uticati na hodanje drugih, pa je namjerno uzeo vrata da bi ostavio samo 150mm razmaka. Oko 7: 50h, nakon što je pješčani radnik Li otišao na posao, vidio je druge kako hodaju i namjerno su uzeo vrata kabine da ostave samo 150mm razmaka.

Kabina vrata otvorena, mislim da drugi rade ne zatvoriti strogo, će biti na vratima kabine, glatka početak miješanja pijeska stroj, valjak brze rotacije, će raditi unutar zhang ozljede glave, konačno zbog ozbiljne ozljede, spašavanje neučinkovite smrti.


Specijalno dizajniran prema Vašim posebnim zahtjevima, naša ekonomska žičana sigurnosna riblja kablovska blokada napravljena od jednog od profesionalnih proizvođača i dobavljača proizvoda za zaključavanje u Kini - LOCKEY. Vi ste dobrodošli na veleprodaju prilagođene ekonomske žice sigurnosne ribe u obliku kabla lockout napravio u Kini po povoljnim cijenama s naše tvornice, a mi također nudimo besplatan uzorak.
Upit